the day has come

då sitter jag här i mitt rum för sista gången detta året. det är bara några timmar kvar tills vi åker, kvart i fyra kommer min mormor och morfar och hämtar upp mig och linda och så åker vi ner till malmö, där nere träffar vi min morbror som ska ta över bilen, och så kommer mamma pappa malin och hampus i den andra bilen och så kommer jenny min morbrors fru och tar den bilen.
och tillsammans åker vi med tåget över till köpenhams flygplats. flygresa nummer ett börjar i köpenhamn och slutar i ryssland, två timmar från moskva. där får vi vänta några timmar innan vi börjar med flygresa nummer två till thailand.
allt är färdigpackat och jag är redo att åka. det har jag varit i två veckor snart, i skolan det senaste har jag bara gått för jag måste och då har jag sett ut som en zombie.

och jag säger hejdå till alla som jag inte gjort det till och hoppas att ni får en god jul och ett gott nytt år.
with love emma

glöm ej
www.resedagboken.com (emmaolinda)

with every new day comes a new story to tell

tisdag. idag har jag sovit på min geografi lektion, hemma då alltså. sen åkte jag ner till skolan och var duktig och klurade ur alla anda lektioner, och jag var även duktig som hade jeans och smink och hela köret.
linda och jag köpte våra "hemliga presenter" till jul klassfesten på skolan. vi åkte sen och käkade på stigs. sen åkte vi hem hit till mig och skulle sova lite, men vi kom underfund med att det bara var en halvtimme kvar tills naturkunskapen började.
och då lägger sig linda på min plats i min säng med min kudde, alltså ytterst. och när jag ska komma och lägga mig så vägrar hon flytta på sig, och jag tänker inte ligga intryckt i väggen. så jag puttar bort henne och tar min uppvärmda plats och min kudde och sätter på filmen. jag som gett henne eget täcke och kudde här hemma, till och med en tandborste och ändå ska hon ha samma som mig, olinda lilla. haha iaf.
då tog hon sin kudde och somnade. och det är helt galet som hon låter när hon sover. herregud, jag skulle filmat henne. det var dumt att jag inte kom på det då.

sen åkte jag till jönköping på min au pair intervju, och den gick bra. hon var ung och jädrans trevlig, så det var inte så farligt som jag trodde. kände mig dock väldigt självupptagen, det enda jag gjorde var att sitta och prata om mig själv på engelska. jag har aldrig kännt mig så självupptagen i hela mitt liv typ. haha

tisdag - onsdag - torsdag - torsdag natt, då gäller det. äntligen!
jag älskar vatten, jag älskar havet, jag älskar dykning, jag älskar solen, jag älskar att läsa och jag älskar livet.

have a nice day. hejdå


the damage in my heart

idag är det söndag och min farmor, farfar, farbror och faster är här och käkar julmiddag. eftersom alla utom farmor och farfar åker på torsdag (natt) till thailand har vi julmiddagen nu istället för att inte ha någon alls. det är mysigt faktiskt. min syster skulle berätta något om tokyo, och säger istället tåkio.
och då börjar alla skratta åt henne.
och sen började vi prata om att jag skulle ha nya glasögon. vi kommer in på vad det kostar och vad det är för glas, så säger min faster; jag har coctail glas. och ännu en gång sitter alla och skrattar. det hon skulle säga var att hon hade ok glas, alltså okq8, sånna billiga glas. haha
så himlans sköna hela bunten.

och imån är det måndag, och sen är det tisdag. och så ska jag på intervju i jönköping, au pair. och den ska vara på engelska, det ska bli mycket intressant.
sen efter det är det onsdag och då ska jag och lämna Johnny till amanda, johnny är min dvärghamster som jag konstigt nog fick på min 18års dag. haha.
och sen är det torsdag och då åker vi. jag har packat klart endel, vilket är skönt för att jag har miljoner saker att göra i veckan.

nu sitter jag och laddar ner lite musik som jag ska lyssna på där borta. och så äter jag vindruvor och kastar en tennisboll i väggen fram och tillbaka. allt för att slippa att göra alla skolarbeten.

du kan följa min vistelse i thailand på
www.resedagboken.se på användarnamnet emmaolinda. haha, emma"olinda". jag tycker fortfarande att det är roligt. för jag tror inte att jag kommer att orka att skriva både här och där.

tack och hej.